Eindelijk daar is dan mijn eerste blog…

Al enige tijd heb ik het gevoel dat ik zoveel met jullie wil delen en hoe gaat dat makkelijker dan via een blog. Ik kan jullie natuurlijk ook uitnodigen voor een kopje koffie maar dan kom ik niet meer aan werken toe en heb ik ook weinig meer te vertellen.

Want mijn werk is mijn passie…                                                                                                                                                                   Wat nu ruim 10 jaar geleden begon met een allround opleiding Make-up Artist & Hairstyliste is nu uitgegroeid tot 100% Joy. Na jaren heel actief bezig te zijn geweest met mijn portfolio opbouwen weet ik nu waar ik voor sta, waar mijn talent zit, mijn kracht en mijn valkuilen. Zoveel verschillende opdrachten in TV, Film, Fashion, Fotografie, Toneel hebben me steeds een stukje dichter bij mezelf gebracht.

Mijn grootste valkuil was al die jaren m’n talent omdat ik dacht, ik doe maar wat, vandaag of morgen val ik door de mand! Tot ik dit uit durfde te spreken en ontdekte dat zoveel mensen uit het vak dit gevoel met me delen. Of het nu gaat om acteurs, actrices, zangers, showmasters en zeker niet te vergeten de modellen! Maar ook de regisseurs, fotografen, art-directors, setdressers en dus ook de make-up artists en hairdressers. En dat omdat we werken vanuit ons talent, iets wat we in ons hebben… Omdat we werken vanuit ons gevoel en creativiteit. Door dit te delen met collega’s durfde ik steeds meer te vertrouwen op mijn talent en kon ik me steeds meer richten op wat mij anders maakte dan andere visagistes.

De opdrachten brachten me op veel verschillende plekken, van de Gouden Kooi, Koffietijd, WTC Amsterdam, Filmset in Valencia, Life for you, lang weekend draaien op een kasteel in Poeke (Belgie), Ik hou van Holland, de keuken van Roy Donders, op de slaapkamer van de bruid en de bezemkast van een fotostudio enz enz. Ik ontmoette zoveel verschillende mensen, Inge Ipenburg, Tim Murck, Hanah Hoekstra, Joep Sertons, Bartho Braat, Roy Donders, Katarina Justic, Kenneth Herdigein, Guido Weijers, Jochem ten Haaf, Maaike Bakker, Gerard Joling, Gijs Scholte-van Aschat, Hetty Heyting, Joost Buitenweg, Senna Borsato, Ben Kramer, Casper van Bohemen, Carlo Boshardt, Frans Bauer, Ricardo Blei, Frederik de Groot, Willem de Voogd, Raymi Sambo, Pamela Teves, Chrisje Comvalius en alle die ik vergeet 😉 En al deze mensen en al deze plekken hebben me sterker gemaakt, zekerder van m’n kunnen en krachtiger in m’n vak.

Door deze ruim 10 jaar ervaring opdoen op alle facetten van mijn vak weet ik wat ik wil met mijn talent, wie ik ben als visagiste en waar ik naar toe wil in de toekomst. M’n hart ligt bij de bruidjes, rust brengen op de voor hun belangrijkste dag van hun leven, ze laten stralen van de ochtend tot de avond, ze alle zorgen ontnemen over hun uiterlijk en zelfs nog even snel assisteren bij het dichtknopen van de jurk of opspelden van de corsages. En iedere keer voelt het weer zo bijzonder om onderdeel te zijn van zo’n intiem moment in hun leven….

Eind vorig jaar besloot ik mijn schoonheidssalonsalon, make-up en hair allemaal samen te brengen onder 1 naam: 100% Joy!               Dat bracht me niet alleen een nieuwe website en uitstraling maar zeker ook nieuwe motivatie… 100% Joy is 100% ik in alles wat ik doe. Of het nu gaat om een gezichtsbehandeling, een make-up advies, een bruidskapsel of op een filmset… Dit alles “op z’n Joyce” Maar het bracht me ook ideeën en ruimte voor nieuwe dingen…. Maar daarover in een volgende blog meer.