Een hoofd vol ideeën

Een hoofd vol ideeën

label-brides

Wat hebben we een prachtig trouwseizoen achter de rug. Veel bruidjes mogen laten stralen en veel onzekerheden weg mogen nemen. Want Bruidsstyling is niet alleen het verzorgen van een mooie make-up en een perfect bruidskapsel maar ook een stukje rust brengen in de hectiek van deze bijzondere dag! Naast dat je als bruidsstyliste kiest voor de juiste sfeer bij deze bruid, de juiste producten bij de weersomstandigheden van deze dag en de juiste technieken bij het gekozen programma, heb ik natuurlijk ook veel ervaring met de kleine details. Moet de bruidegom niet even wakker gebeld worden? De corsages, moeten die nou links of rechts, met de bloem omhoog of omlaag, het lint van de jurk moet die nou naar boven of naar onder geveterd worden en ga zo maar door. Ik heb al zoveel jurken, bloemen, bruidsstress en zenuwachtige mama’s voorbij zien komen dat ik  ook daarin een enorme steunen rust kan geven op deze spannende ochtend.

Als het bruidsseizoen dan ook op z’n einde valt bruist mijn hoofd weer vol ideeën. Waar kan ik volgend jaar in verbeteren, wat heb ik nog meer te bieden, waar kan ik nog meer ondersteunen en hoe kan ik nog meer ontzorgen? Waar wij vroeger kozen voor een zus, broer, vriend of vriendin als ceremoniemeester, kiest het bruidspaar van nu voor een externe ceremoniemeester. Familie en vrienden hoeven niet de enorme last meer te dragen van de locaties checken, het draaiboek, de planning, de cadeaus, de evt. voordrachtjes en speeches en alle overige beslommeringen van deze dag. Maar ze mogen gewoon lekker onbezorgd mee feesten de hele dag. Al deze en nog veel meer zorgen worden ontnomen door een externe ceremoniemeester. Iemand die al veel bruiloften heeft meegemaakt, die al jaren contacten heeft met diverse bruidsleveranciers en op de hoogte is van de laatste trends in de Bruidsbranche. Anders dan een weddingplanner, die de gehele bruiloft organiseert, zorgt de ceremoniemeester ervoor dat het draaiboek en de tijdsplanning nageleefd wordt zoals het bruidspaar dit voor ogen heeft. De contacten met locaties en bruidsleveranciers onderhoudt en contact heeft met de gasten wat betreft cadeaus, speeches en overige verrassingen.

En daar mee zat mijn hoofd vol de afgelopen maanden. Want wat heb ik daar nog veel te bieden…

Naast de verzorging van een mooie make-up, een prachtig bruidskapsel, een hilarische photobooth en een memorabel gastenboek kan ik me de rest van de tijd nuttig maken als ceremoniemeester. Maar daarmee komt ook meteen de vraag hoe pak ik dat aan? Overleg met bruidsparen die al getrouwd zijn of nog gaan trouwen, planningen maken, alle bruidssites uitpluizen, informatie inwinnen bij bruidsleveranciers… Met als gevolg dat er alleen maar meer ideeën zijn gegroeid. Ik zou bijna zelf weer opnieuw willen trouwen (dan wel gewoon met dezelfde) omdat de bruiloften van nu zoveel persoonlijker zijn dan toen wij trouwde 18 jaar geleden.

Nu komt er een beurs aan en je kan er dan niet meteen mee aankomen dat we ook alle taken van een ceremoniemeester overnemen tegen een bepaald kostenplaatje. De bruiden die ik al in mijn agenda heb staan voor haar en make-up zijn tot nu toe pas vanaf mei en dan is het bruidsseizoen al in volle gang. Dus op zoek naar een Bruidspaar als try-out! Een bruidspaar wat trouwt ergens tussen nu en begin maart 2018, een bruidspaar wat het aandurft om de planning uit handen te geven, een bruidspaar wat mij gunt om dit uit te proberen. Hopelijk kom ik over 2 weken op de Wedding Fair in Tilburg zo’n bruidspaar tegen? Een bruidspaar wat ik kan vragen of ik hun ceremoniemeester mag zijn op hun bijzondere dag, geheel kostenloos en met alle liefde, ervaring en zorg die ik te bieden heb. Maar ken jij nou een bruidspaar? Laat het me dan weten of laat ze zelf contact met me opnemen….

Wordt zeer zeker vervolgd!

 

“Iedereen kan een make-upje aanbrengen…”

“Iedereen kan een make-upje aanbrengen…”

Maar Visagie is een Vak!

Ik ga dit blog schrijven uit liefde voor mijn vak, mijn passie. Ik was vroeger niet dat meisje/meisje wat met make-up bezig was. Ik geloof dat ik tijdens mijn opleiding schoonheidsspecialiste mijn eerste eigen make-up kreeg die ik dan met name ook alleen maar tijdens de make-up lessen gebruikte. Ook begon ik pas met serieus wenkbrauwen epileren toen ik een jaar of 23 was. Dus alles behalve een popje zullen we maar zeggen.

Pas na mijn opleiding allround make-up artist ontdekte ik mijn passie maar ook mijn talent. En dat bestond niet alleen uit het aanbrengen van een make-up. Maar ook in korte tijd aanvoelen wie je in je stoel hebt zitten. De gezichtslijnen,de structuur van de huid, de plus-en minpunten van deze persoon en natuurlijk het doel van de make-up. Is het voor een bruid, een fotoshoot, film/tv of theater? En of je nu te maken hebt met een bruid, een model of een acteur/actrice, allemaal gaan ze iets groots doen dus er zijn altijd de nodige spanningen. Als visagiste begin je dus altijd met iemand op zijn/haar gemak te stellen, in korte tijd vertrouwen te winnen want je werkt toch heel dichtbij deze persoon. Tijdens het kiezen van de goede huidtint ben je al bezig met te kijken wie je in je stoel hebt zitten. Op zoek naar zwakke en sterke kenmerken bepaal je je make-up. Met als grootste doel om diegene die in de stoel zit een betere versie van zichzelf te laten zien.

Maar op dat moment is missie 1 pas geslaagd. In het geval van een bruid moet de make-up er niet alleen vanmiddag op de fotos  top uitzien maar ook in de avond als het feest losbarst. Doordat een visagiste met professionele producten werkt kan de bruid gedurende de dag haar happy tears laten gaan, heeft de fotograaf geen last van reflexie en kan ze los gaan op haar feest zonder dat dit invloed heeft op haar make-up. Daar heb ik als visagiste alle vertrouwen in maar het belangrijkste is dat de bruid dat ook voelt. Dan zou je zeggen de make-up is klaar, de visagiste kan naar huis. Ik probeer altijd te wachten met de finishing touch tot de bruid haar jurk aan heeft. Een klein beetje uit nieuwsgierigheid naar het eindresultaat maar vooral ook omdat ik 9 van de 10 keer al eerder naar boven wordt geroepen. Of omdat niemand weet hoe de jurk ook alweer gestrikt moet worden, of de moeder van de bruid is zo zenuwachtig dat ze haar zenuwen overbrengt op de bruid. Of de bruidegom is aangekomen en die voorzie ik snel van een poedertje zodat hij straks niet van de fotos af glimt. Of beneden zijn de corsages aangekomen en hoe zat dat ook alweer? De corsage wordt altijd links gedragen, bij de heren met het steeltje naar beneden, bij de dames met het steeltje naar boven. Zodra ik de laatste puntjes op de -i- heb gezet wens ik de bruid een fijne dag en beloof haar dat als ze in de avond een touch up nodig heeft ik geheel vrijblijvend komnaar haar toe kom. Dit durf ik te zeggen omdat ik nog nooit gebeld ben hiervoor!

Bij een fotoshoot is het een heel ander verhaal. Hier wordt de make-up afgestemd in eerste instantie weer op het doel van de shoot. Natuurlijk wordt er weer alleen maar met professionele producten gewerkt omdat in veel consumenten producten reflexie zit of minder pigmentatie waardoor de kleuren kunnen veranderen op beeld. Omdat een foto plat is werkt niet alleen de fotograaf met licht maar de visagiste brengt ook licht en schaduw aan in het gezicht. Samen spraak met de fotograaf is van groot belang om dimensie te krijgen in de foto. Wat is het licht wat gebruikt wordt, vanuit welke hoek wordt er gefotografeerd en wordt er reflexie gebruikt? En dan zou je denken het make-upje zit er op, de visagiste is klaar. Ik kan niet voor andere visagistes spreken maar dat is bij mij niet het geval. Mijn werk zit er pas op wanneer de make-up er weer af is. Gedurende de shoot stel ik het model op zijn/haar gemak (indien nodig) en poeder ik bij waar nodig. Maar er zijn zoveel meer aandachtspunten tijdens zo’n shoot, denk aan haartjes in het gezicht, bh bandjes die net onder een shirt vandaan komen, plooitjes in de kleding enz. Als visagiste kan ik ook op een afstand sturen, soms ziet een plaatje er heel anders uit op beeld dan in het hoofd van diegene die gefotografeerd wordt. Samen met de fotograaf sturen we het model naar het “juiste” plaatje. Diegene die met me hebben gewerkt kennen mijn uitspraken als “touwtje aan je kruin”, “lachen met je ogen”, “lange nek” en ik verzin hele verhalen om het model in de sfeer van de foto te brengen. Vaak met een reflexiescherm in m’n handen om de fotograaf te ondersteunen met het licht. Een goede fotograaf werkt het liefst uitsluitend met visagie, niet alleen voor ondersteuning tijdens de shoot maar het scheelt hem ook veel tijd bij het photoshoppen. En ook voor alle doeleinden, of het nu gaat om een fashionshoot met vrouwelijke modellen of een reclameshoot voor een vervoersbedrijf met uitsluitend mannen, een goede fotograaf zal altijd voorkeur hebben met een visagiste te werken.

Bijna iedere vrouw heeft tegenwoordig make-up in huis en op youtube staan diverse filmpjes met tips en tricks over het aanbrengen van make-up.  Maar als ik kijk naar deze filmpjes op youtube doen ze me denken aan de lessen waarin we travestie-make-up uitprobeerde. Het zware contouren gebruiken wij visagistes voor theater en tv maar zeker niet voor een dagelijkse make-up. De harde lijnen in het gezicht die de Kardashians gebruiken zijn leuk voor hun paparazzi fotos maar niet om gewoon mee op straat te gaan. Zij staan tenslotte bijna de hele dag in de schijnwerpers en dat is toch echt iets anders dan het daglicht wat wij vangen.

Een paar laatste tips:

  • Less is more!
  • Blijf dicht bij jezelf
  • Koop geen dure producten maar kijk eens naar de professionele producten (bv Make-up studio, Mac, Make-up Forever) vaak zijn deze even duur maar veel duurzamer.
  • Werk niet met teveel kleur en glitter maar blijf bij een basiskleuren pallet.
  • Blenden is het sleutelwoord voor een natuurlijke make-up

Succes xxx

XL Wedding event 2017

XL Wedding event 2017

Afgelopen zondag stonden we met 100% Joy op het XL Wedding event in de Koepelhal in Tilburg. De beurs is enorm leuk opgezet met 55 trouwleveranciers, van iedere branche maximaal 2 stands en voor ieder wat wils. Op zaterdag hadden we bijna de hele dag de ruimte voor opbouw.en gezellig te kijken bij de andere leveranciers.

Zondag mocht ik al vroeg uit de veren om de modellen voor de modeshow op te maken. Om 8 uur kwamen de eerste modellen binnen en na de doorloop van 10.30 uur moesten er nog 2. Ondertussen waren de dames al gearriveerd om de eventuele eerste gasten te ontvangen maar gelukkig was ik zelf ook op tijd bij de stand. En dan is het toch spannend… wat vinden ze van onze stand? Komen er mensen in onze booth? Wat vinden ze van onze acties? Want het blijft toch raar… Haar en Make-up en Photobooth?

Maar om 11 uur ging de zaal open en vanaf kwart over 11 stond onze stand vol… Met allemaal enthousiaste bruidsparen!!! Soms een bruid met een moeder, vriendin of zus maar vaak ook de bruid met haar aanstaande. Veel bruiden die al veel geregeld hadden en veel bruiden waarvan alleen de trouwdatum nog maar bekend was. Veel bruiden die trouwen in 2017 maar ook heel veel bruiden die pas volgend jaar trouwen. Bruiden die over 3 maanden trouwen en nog alles moeten regelen en bruiden die september 2018 trouwen en eigenlijk alles al in kannen en kruiken hebben.

We hadden van alles van te voren bedacht. We stonden met z’n vijven en bij voorbaat zeiden andere standhouders al; Wat staan jullie met veel. En inderdaad dacht ik we hadden het ook met z’n vieren gered. 2 bij de booth, 1 bij de prints en 2 om een praatje te maken met de bruiden. Leuke acties, leuke goodies, leuke beelden laten zien maar de bruiden overspoelde ons met hun enthousiasme dat dat er allemaal niet helemaal van gekomen is… Gelukkig hebben we ze zo veel mogelijk kunnen wijzen op onze leuke acties maar dan vergaten we weer mailadressen te noteren of ze een kleine attentie mee te geven. Het overkwam ons allemaal een beetje en hoewel we dus met z’n vijven stonden hebben er helaas veel bruiden even moeten wachten en zijn er misschien ook best mensen doorgelopen omdat het te druk was in onze stand.

Ik had me voorgenomen minimaal 1 van de bruidsshows te gaan bekijken maar daar heb ik uiteindelijk geen tijd voor gehad. en ineens was het half 5 en werd het een beetje rustiger. Andere standhouders vertelde dat ze een beetje hadden lopen duimen draaien en ondertussen hebben staan kijken naar de drukte in onze stand? En wij… we hadden geen tijd gehad om dat door te hebben.

Kortom een mooie beurs, super georganiseerd en ruim 300 enthousiaste bruidsparen. Ik zal ze lang niet allemaal hebben gesproken maar voor mijn gevoel is ruim de helft toch zeker in onze stand geweest. We kijken uit naar het XL Wedding Event van 2018!!!

 

 

 

De bruid zag er prachtig uit

De bruid zag er prachtig uit

Ze is een erg prettig persoon om er op zo’n dag bij te hebben. Ze weet dat het spannend is voor de bruid en gaat daar dan ook heel prettig mee om. Ze is relaxed en weet ook hoe ze de bruid kan geruststellen. Ze doet haar vak met gevoel wat maakt dat de make-up en het haar perfect past bij je persoonlijkheid.

Ik was zelf getuige en vond het erg fijn dat mijn haar en make-up ook kon worden gedaan. De bruid zag er prachtig uit, zoals zichzelf maar dan extra mooi. Zelf was ik ook erg tevreden met mijn haar en make-up. Ze vraagt wat dingen waardoor ze alles af kan stemmen zodat je haar en make-up echt eigen voelt. Ze is gewoon echt goed in datgene wat ze doet. Ze houd er ook goed rekening mee dat het haar goed vastzit zodat het de hele dag blijft zitten en je kan dansen. Maar dat het geen pijn doet.

Daarnaast hadden ze savonds ook een photobooth. Dit was ook handig zodat Joyce nog even de make-up van de bruid bij kon werken. Maar het was vooral erg leuk om even gek te doen. Mede ook doordat ze er leuke spontane mensen bij hebben staan om te helpen waardoor er vanzelf een big smile op de foto komt. Of een lachbui haha.

Met andere woorden: ik zou zelf Joyce bij iedereen die gaat trouwen aanraden. Omdat ze een leuk fijn mens is. Maar vooral omdat ze haar ervaring en gevoel combineert waardoor het perfect aansluit bij wie je bent.

Eline Belgers

In één woord prachtig!

In één woord prachtig!

Via mijn broer kwam ik aan het adres van Joyce en aangezien haar website me ook erg aansprak heb ik een afspraak gemaakt voor een oriënterend gesprek. Al snel bleek dat er een hele fijne klik was, en was voor mij de keuze al snel gemaakt om mijn haar en make-up voor onze grote dag door haar te laten verzorgen. Daarna hebben we snel een datum geprikt voor een proef make-up en kapsel. Zonder dat ik ook maar iets heb hoeven aan te geven had Joyce al een idee wat passend zou zijn voor mij. In één woord prachtig! Wat was ik blij dat ik voor Joyce gekozen heb om mijn haar en make-up te verzorgen op onze grote dag. Aan het begin van deze dag ben je dan ook erg nerveus en kun je niet veel mensen om je heen verdragen, Joyce stelt je op je gemak en maakt je een stralende bruid. We hadden ook de photobooth bij haar geboekt voor het feest kon ik daarom nog een touch up krijgen wat erg welkom was tijdens zo’n emotionele dag. De photobooth was een groot succes, zodra de gasten binnen kwamen werd er een foto gemaakt welke dan direct in het gastenboek geplakt kon worden. Gedurende het feest werden er ook nog veel leuke en grappige foto’s gemaakt wat de sfeer tijdens het feest zeker ten goede kwam. Al met al een zeer geslaagde ervaring voor mij.

Nogmaals super bedankt!!

Maartje-Wels Dekkers

Een hoofd vol ideeën

Super Service

SUPER SERVICE!

Op de dag zelf was het heel erg fijn om één persoon te hebben die het complete plaatje verzorgd. Haar en make-up het verliep allemaal erg soepel.

Zelf heb ik erg veel en zwaar haar, maar Joyce heeft er voor gezorgd dat zelfs na een avondje flink feesten alles nog helemaal keurig zat. Joyce gebruikt fijne producten die de hele dag goed blijven zitten, zelfs na het zweten tijdens het feest. Naast het verzorgen van mijn haar en make-up is Joyce ook nog eens erg handig in het dichtsnoeren van een bruidsjurk. Erg fijn die extra handen. In oktober heb ik weer een trouwfeestje en ook dan komt Joyce mijn haar en make-up verzorgen.

DIY wedding

DIY wedding

weddingdiy

Do It Yourself Wedding

De bruiden van 2016/2017 kiezen bijna allemaal om alles zelf te doen. De diy groepen op social media, de ideeen op Pinterest, de diy sites worden druk bezocht door de aanstaande echtparen. Ook ik ben me hier in gaan verdiepen om te zien wat de hedendaagse bruiden bezighoudt. En als ik eerlijk ben zou ik het liefst weer opnieuw willen trouwen… Met dezelfde man maar met een bruiloft anno nu!

In eerste instantie begreep ik niks van al deze nieuwe bruidstermen. Save the Date cards, Happy tears tissues, RSVP’s, Tie the Knot, Candybars, Flipflops, Goodies, Doggy’s outfit, pink/white carpet, memorytable, Father of the Bride socks en ga zo maar door!

Maar wat een leuke toevoegingen om je grote dag nog persoonlijker te maken, nog meer eigen en vooral te genieten van al deze voorbereidingen. En die beginnen vaak al ruim een jaar voor de grote dag. Want er moet een hele hoop werk verzet worden…

Een jaar van te voren worden de zelf gemaakte Save the date kaarten verstuurd zodat alle bruiloftgasten de datum kunnen blokken. Later volgen natuurlijk nog de orginele uitnodigingen met daar bij de RSVP cards gevoegd, waarop de gasten aangeven of ze wel komen en met hoeveel personen. En deze kaarten allemaal minimaal zelf ontworpen, liefst zelf gemaakt.

Maar daarmee is het begin pas gemaakt. De rest van het jaar zal de bruid nog druk zijn met de overige DIY projecten die haar nog staan te wachten. De goodies, vroeger bedankjes voor de gasten, de decoratie voor de locatie maar thuis moet natuurlijk ook een mooie krans aan de voordeur hangen. Kiest het aanstaande paar voor een Candytable of een Memorytable of beide. Sweets voor alle gasten of een tafel met fotos van de mensen die helaas deze dag niet meer mee kunnen maken. De Happy tears zakdoekjes. Sokken voor cold feet of voor de Father of the bride, medaillons voor de bruidsmeisjes of voor the Mother in Law. De rode loper, die voor deze gelegenheid wordt vervangen door een witte of toch een roze? De outfit voor de hond die eventueel ook nog tijdens de ceremonie de ringen komt brengen. Slippers om te dansen wanneer de vrouwelijke gasten hun prachtige hakken beu zijn. Foto’s op de avond, een photobooth, een selfie corner of wegwerpcamera’s?

De bruiloftsgasten kunnen alle voorbereidingen en vorderingen volgen op een eigen website van het bruidspaar. Op deze site is natuurlijk de cadeaulijst te vinden maar delen de bruidsparen hun dillema’s en keuzes. Want wat moeten er toch veel keuzes gemaakt worden.

Locatie, vervoer? Jurk, dresscodes? Fotograaf, videograaf of beide? Band of DJ? Wat doen we zelf, wat laten we doen? Want mocht je niet zo’n creatieve bruid in spe zijn dan zijn er gelukkig diverse bedrijven die op al deze behoeften maar al te graag in spelen. En ook de sites als Alieexpress en Light in the Box blijken een enorme inspiratie te zijn voor veel bruiden. Want daar is tegenwoordig alles te vinden van leuke decoratie, bedankjes, knutselfrutsel tot de jurk en de ringen.

Tegenwoordig is een bruiloft dus niet meer de mooiste dag van je leven maar je kan er het mooiste jaar van je leven van maken. Tenminste als je het goed doet. Door alle keuzes wordt het voor sommige misschien ook wel te veel… de stress, de controle, de twijfel. Als aanstaande bruid moet je stevig in je schoenen staan, weten wat je wil en zeker niet lui zijn. Het wordt een jaar om nooit te vergeten maar misschien heb je ook weer een jaar nodig om bij te komen of val je in een enorm gat van verveling? Maar je kan dan zeker terug kijken op een prachtige dag, met al jullie eigen bijzondere momenten, die echt jullie dag was!

 

 

 

 

Lindy & Dennis

Lindy & Dennis

Ook Lindy en Dennis stapte afgelopen zomer in het huwelijksbootje… Op 1 juli 2016 gaven zij elkaar het Ja-woord.

Lindy ken ik al enkele jaren omdat ze voor mijn dochter juffrouw Lindy was in groep 7. Hoe bijzonder dat je dan gevraagd wordt voor deze grote dag! En hoe bijzonder om haar en haar moeder ( waar ik enkele jaren geleden ook haar haar en make-up heb mogen verzorgen op haar bruiloft) te mogen voorzien van haar en make-up.

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door Stijn Rompa, niet alleen fotograaf maar een kunstenaar. Hij knutselt met licht en ideeën waardoor de mooiste plaatjes worden gecreëerd!

Lindy en Dennis, ik wens jullie heel veel geluk en liefde samen en binnenkort zien we elkaar weer voor een andere bruiloft 😉

(more…)

Evelien & Jasper

Evelien & Jasper

Afgelopen week kreeg ik deze foto’s binnen van de bruiloft van Jasper en Evelien. Hun grote dag was op zondag 26 juni en begon voor mij al in de vroege uurtjes in Utrecht. Evelien was redelijk relaxed voor een bruid maar ze had dan ook een super ceremoniemeester Kris die alles tot in de puntjes had verzorgt. Dus dat geeft rust op zo’n dag. Nadat ik haar haar en make-up had verzorgt vertrokken ze richting Amsterdam voor een echte Beach-wedding en je vraagt je dan de hele dag af hoe hun dag zal verlopen? Het was dan heerlijk om deze foto’s te ontvangen want ze stralen beide van oor tot oor….

Lieve Evelien en Jasper, ik wens jullie een geweldig huwelijk en dat jullie nog jaren samen mogen stralen zoals op jullie bruiloft!

xxx