Van schoonheidsspecialiste naar visagiste naar hairstyliste, altijd een hoofd vol creatieve ideeën en dus altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Er werd me door bruiden heel vaak om tips en adviezen gevraagd omtrent hun trouwdag. In eerste instantie over fotografen, locaties en natuurlijk haar en make-up. Maar het viel me op dat er veel vraag was naar foto’s voor het gastenboek. Wel met een lijst of is een polaroid meer van deze tijd. De snorretjes, lipjes en hoedjes zijn erg hip maar ik begrijp van de bruiden dat ze hier enorme prijzen voor vragen. En dat maakte me nieuwsgierig…

Surfend over het internet naar prijzen en mogelijkheden werd ik steeds enthousiaster over het Photobooth-concept. Maar het werd me ook duidelijk waarom er prijzen voor stonden tussen de  € 450 en € 550. Bijna alle booths werkte met originele fotohokjes met professionele printers en camera’s en die moeten betaald worden… Dus verder googlen naar polaroids, al snel bleken deze inkoop zo duur te zijn dat er onmogelijk prijsafspraken te maken zijn vooraf. De conclusie kwam al snel dat het inderdaad een duur grapje wordt die photoooth…

En toch liet het me niet los, m’n hoofd bleef vol met ideeën die vaak eindigde in teleurstellingen omdat het financieel geen verschil maakte met de professionele fotohokjes. Maar ik bleef door zoeken naar mogelijkheden en kreeg in eerste instantie de kans om het uit te proberen op een groep 8 feestje. Met m’n Canon camera maakte ik van ieder kind 3 foto’s aan het begin van het feestje, daarna snel naar huis achter de computer. Daar stond een sjabloontje klaar waar ik de foto’s 1 voor 1 in plaatste, printen en net op tijd voor het einde van het feestje terug om de bedank-strookjes uit te delen. Een heleboel werk, een heleboel stress en niet de goede materialen dus dat ging hem niet worden.

Twee maanden later in oktober 2015 kreeg ik nog een kans op een bruiloft. Nu niet met m’n Canon camera maar met een Ipad, houder, statief,  app en een koffer vol zelfgemaakte props ging ik het nogmaals proberen. De gasten waren zo enthousiast en het voelde als m’n eigen feestje op dit grote trouwfeest. Tot mijn Ipad uit de houder viel… Heel het scherm aan diggelen maar gelukkig kon ik (met wat kleine glasscherfjes in mn vingertoppen) nog door met fotograferen. Na afloop van de bruiloft werden de foto’s op Facebook geplaatst en de reacties waren overweldigend. Er waren nog zeker verbeterpunten, de props die ik had geplastificeerd weerkaatste op de foto en er moest natuurlijk een nieuwe Ipad komen.

In december mocht ik bij Dongen Ice op de 2 grote feestavonden mijn Photobooth promoten. Met een nieuwe Ipad onder de arm, nieuwe props in m’n koffer, een eigen backdrop en een hele lieve vriendin aan m’n zij fotografeerde we alle gasten van de Deutsche en Hollandse avond van DongenIce. En ook hier waren de reacties zo overweldigend. De uploads op Facebook werden in grote getalen geliked en geshared en de Photobooth van 100% Joy was een feit.

Tot de eerste aanvraag kwam met direct printen. 800 gasten op een feest van Amarant in de Koepelhal in Tilburg. In deze doelgroep is Facebook geen optie dus moesten er prints komen. En “dat kan ik niet” was geen optie. Dus op zoek naar de beste printers voor onze Booth. Ik had gelukkig nog even de tijd om alles goed te overwegen want als ik het doe wil ik het goed doen en anders niet. En daar stonden we met drie man sterk, een gezellige backdrop, een koffer vol props en 2 nieuwe printers… 4 uur lang stond er een rij voor onze booth, ze maakte er echt een feestje van. Wat begon bij het uitzoeken van de props, het op de foto gaan tot het moment dat ze de prints in handen kregen. Het was een genieten van begin tot eind.

In korte tijd werd ik door de omstandigheden en aanvragen gedwongen het tot in de puntjes in orde te hebben. En dat is gelukt! En wat is het dan een beloning dat iedereen enthousiast is, of het nu gaat om een bruiloft, een zakenborrel, een opening, een 80ste verjaardag, een communiefeest of een hockeyfeest… De reacties zijn iedere keer weer zo positief en overweldigend. De afgelopen maand hebben we naast de Photobooth Share en Photobooth Print nog een derde Photobooth er aan toegevoegd; de Smile, Print en Paste. waarbij de gasten op de foto gaan, de strips worden per 2 geprint, eentje voor de gast en de tweede wordt direct in een gastenboek geplakt waarbij de gasten dan een persoonlijk woordje voor kunnen schrijven voor de jarige of het bruidspaar. Dit resultaat wordt ontvangen als een prachtig kado en een mooie herinnering!

Maar m’n ideeën zijn nog lang niet op! En deze booth geeft me de mogelijkheid om steeds te vernieuwen en steeds op zoek te gaan naar manieren om de booth aan te passen aan de wensen van de klant. Dus wie weet wat er nog allemaal komen gaat?