Bruidskapsels en Bruids Make-up

Bruiden anno 2016 weten precies wat ze willen. Ze komen goed voorbereidt naar een proef voor haar en make-up. Qua make-up hoor ik vaak, ik twijfel over een make-up want ik draag altijd alleen maar mascara. Van binnen schiet ik dan vaak een beetje in de lach en denk: maar je loopt wel dagelijks in een trouwjurk met een sluier in je haar? Nee wat ik daarmee wil zeggen is dat ik vind dat het plaatje moet kloppen… En bij een mooie trouwjurk hoort een bruidsboeket, een mooie bruidegom en ook een mooi kapsel en mooie make-up. Maar voorop staat dat een bruid zeker zichzelf moet blijven en dit is dan de uitdaging van de make-up artist om goed te luisteren naar de wensen van de aanstaande bruid en haar net dat beetje extra te laten stralen op haar grote dag!

Qua kapsel komen ze vaak met plaatjes van Pinterest (ideaal om ideeën op te doen). Soms zijn de plaatjes niet haalbaar door structuur of lengte van het haar maar het is de kunst van een hairstyliste om goed te luisteren naar de bruid. Met de sfeer, de wensen van de bruid en de mogelijkheden met het haar gaat ze aan de slag.

Op dit moment zijn de trends, nonchalant opgestoken, braids (vlechten) op welke manier dan ook met als thema’s Bohemian en Ibiza. Maar dat neemt niet weg dat alle trends van de afgelopen jaren ook nog de revue passeren. Sommige bruiden hebben al van kinds af aan een beeld van hun trouwdag, een Sissi-jurk met een klassiek opgestoken kapsel, alles is mogelijk.

Waar een kapster een paar keer per jaar opsteekt voor een bruidskapsel of gala werkt een haarstyliste bijna wekelijks met haar op een fotoshoot of op een filmset. Hierdoor is ze op de hoogte van de laatste technieken en trends. Niet meer alleen met een rollerset of traditionele krultang maar een goede hairstyliste heeft een heel scala aan gereedschap. En ook voor Make-up geldt hier hetzelfde… Ik ben in eerste instantie schoonheidsspecialiste maar een aanvraag voor een bruidsmake-up kreeg ik hooguit 2 keer per jaar waardoor ik altijd weer onzeker was over de make-up en de producten. Als visagiste werk je niet met dezelfde merken als een schoonheidsspecialiste of drogisterij maar met professionele, specifieke producten en materialen. Een visagiste werkt door haar regelmaat dan ook altijd met verse producten en materialen. En daarin durf ik dan ook het verschil te maken met bv je brood, haal je dat voor je trouwdag bij de supermarkt of haal je het bij een bakker? Neem dit zeker in overweging bij je keuze en laat het niet alleen afhangen van het eventuele prijsverschil.

Onderstaande plaatjes zijn de favoriete van dit jaar en meerdere bruiden kwamen met dezelfde plaatjes naar een proef:

Braids Braids, nonchalant & Classic

kir-dugunu-icin-gelin-basi-modelleri-21 Nochalant Bohemian

classy-and-elegant-half-up-half-down-wavy-wedding-hairstyle Half-up twist of braid

a4a9d36b80dc7e1d943efa5e45e9c6ea Big Braid, nonchalant

BridalHair&Make-up