weddingdiy

Do It Yourself Wedding

De bruiden van 2016/2017 kiezen bijna allemaal om alles zelf te doen. De diy groepen op social media, de ideeen op Pinterest, de diy sites worden druk bezocht door de aanstaande echtparen. Ook ik ben me hier in gaan verdiepen om te zien wat de hedendaagse bruiden bezighoudt. En als ik eerlijk ben zou ik het liefst weer opnieuw willen trouwen… Met dezelfde man maar met een bruiloft anno nu!

In eerste instantie begreep ik niks van al deze nieuwe bruidstermen. Save the Date cards, Happy tears tissues, RSVP’s, Tie the Knot, Candybars, Flipflops, Goodies, Doggy’s outfit, pink/white carpet, memorytable, Father of the Bride socks en ga zo maar door!

Maar wat een leuke toevoegingen om je grote dag nog persoonlijker te maken, nog meer eigen en vooral te genieten van al deze voorbereidingen. En die beginnen vaak al ruim een jaar voor de grote dag. Want er moet een hele hoop werk verzet worden…

Een jaar van te voren worden de zelf gemaakte Save the date kaarten verstuurd zodat alle bruiloftgasten de datum kunnen blokken. Later volgen natuurlijk nog de orginele uitnodigingen met daar bij de RSVP cards gevoegd, waarop de gasten aangeven of ze wel komen en met hoeveel personen. En deze kaarten allemaal minimaal zelf ontworpen, liefst zelf gemaakt.

Maar daarmee is het begin pas gemaakt. De rest van het jaar zal de bruid nog druk zijn met de overige DIY projecten die haar nog staan te wachten. De goodies, vroeger bedankjes voor de gasten, de decoratie voor de locatie maar thuis moet natuurlijk ook een mooie krans aan de voordeur hangen. Kiest het aanstaande paar voor een Candytable of een Memorytable of beide. Sweets voor alle gasten of een tafel met fotos van de mensen die helaas deze dag niet meer mee kunnen maken. De Happy tears zakdoekjes. Sokken voor cold feet of voor de Father of the bride, medaillons voor de bruidsmeisjes of voor the Mother in Law. De rode loper, die voor deze gelegenheid wordt vervangen door een witte of toch een roze? De outfit voor de hond die eventueel ook nog tijdens de ceremonie de ringen komt brengen. Slippers om te dansen wanneer de vrouwelijke gasten hun prachtige hakken beu zijn. Foto’s op de avond, een photobooth, een selfie corner of wegwerpcamera’s?

De bruiloftsgasten kunnen alle voorbereidingen en vorderingen volgen op een eigen website van het bruidspaar. Op deze site is natuurlijk de cadeaulijst te vinden maar delen de bruidsparen hun dillema’s en keuzes. Want wat moeten er toch veel keuzes gemaakt worden.

Locatie, vervoer? Jurk, dresscodes? Fotograaf, videograaf of beide? Band of DJ? Wat doen we zelf, wat laten we doen? Want mocht je niet zo’n creatieve bruid in spe zijn dan zijn er gelukkig diverse bedrijven die op al deze behoeften maar al te graag in spelen. En ook de sites als Alieexpress en Light in the Box blijken een enorme inspiratie te zijn voor veel bruiden. Want daar is tegenwoordig alles te vinden van leuke decoratie, bedankjes, knutselfrutsel tot de jurk en de ringen.

Tegenwoordig is een bruiloft dus niet meer de mooiste dag van je leven maar je kan er het mooiste jaar van je leven van maken. Tenminste als je het goed doet. Door alle keuzes wordt het voor sommige misschien ook wel te veel… de stress, de controle, de twijfel. Als aanstaande bruid moet je stevig in je schoenen staan, weten wat je wil en zeker niet lui zijn. Het wordt een jaar om nooit te vergeten maar misschien heb je ook weer een jaar nodig om bij te komen of val je in een enorm gat van verveling? Maar je kan dan zeker terug kijken op een prachtige dag, met al jullie eigen bijzondere momenten, die echt jullie dag was!